'Goed nieuws voor Barcelona en De Jong: middenvelder terug in Champions League'

'Goed nieuws voor Barcelona en De Jong: middenvelder terug in Champions League'

9 april - 09:05 Laatste update: 09:10

Frenkie de Jong keert woensdagavond waarschijnlijk terug in de basis van FC Barcelona. De Nederlander trainde deze week goed mee bij de Catalanen na zijn forse blessure.

Barça-trainer Xavi heeft op zijn laatste persconferentie een update gegeven over de situatie van De Jong. Volgens de coach gingen de trainingen van de middenvelder goed en is hij onmisbaar voor het huidige Barcelona. Ook gaf Xavi aan dat De Jong zelf als doel heeft gesteld om woensdag te starten in de Champions League-clash tegen Paris Saint-Germain. De geluiden rond zijn fitheid zijn goed en dus is de kans groot dat De Jong zal spelen.

De Jong speelde de laatste vier wedstrijden van Barcelona niet vanwege een blessure aan zijn enkel. Ook de laatste interlandperiode van Oranje moest de middenvelder laten schieten. Waar De Jong nu weer fit is, heeft Memphis Depay juist weer een nieuwe blessure opgelopen. De spits van Atlético Madrid kan de komende drie tot vier weken niet meedoen vanwege een kwetsuur aan zijn spieren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.