Union reageert op insinuaties rond beïnvloeding: 'Onbewezen en onterecht'

Union reageert op insinuaties rond beïnvloeding: 'Onbewezen en onterecht'

8 april - 18:16 Laatste update: 18:22
39

Ondertussen is het verhaal rond de - al dan niet - schorsing van Union Saint-Gilloise-verdediger Christian Burgess helemaal ontspoord. CEO van Union, Philippe Bormans, zou aan bondsprocureur Ebe Verhaegen opgebeld hebben. Een gesprek van 7 minuten, dat volgens mensen binnen de voetbalbond ervaren werd als onaangenaam en zelfs een poging tot beïnvloeding. Union noemt dit op hun beurt 'onbewezen en onterecht'.

Dat Bormans Verhaegen opbelde staat buiten twijfel. Hij liet naar verluidt verstaan dat hij niet gediend was met de handelingswijze van de bondsprocureur. Nadien zou hij ook nog binnen de hogere rangen van de voetbalbond rondgebeld hebben, aldus HLN. Verhaegen liet het daar echter niet bij en maakte melding bij de voetbalbond. Volgens hem voelde het telefoontje 'onaangenaam en als poging tot beïnvloeding'. Reden daarvoor was om 'de onpartijdigheid van het bondsparket te verzekeren', klinkt het. 

Union gaat echter niet akkoord met de manier van werken. 'De club kreeg pas officieel kennis van het hoger beroep op een ogenblik dat de wedstrijd tegen Cercle Brugge ten einde liep. Deze officiële kennisgeving had zich moeten voltrekken vóór 12u, wat dus niet gebeurde. Volstrekt te goeder trouw is de club er bij de voorbereiding van de wedstrijd vanuit gegaan dat de speler Burgess, conform de uitspraak van de bevoegde disciplinaire instantie, niet speelgerechtigd was om aan de wedstrijd tegen Cercle Brugge deel te nemen.'

Daarnaast gaat de club in tegen de 'onbewezen en onterechte insinuaties' aan z'n adres. De zitting rond de schorsing van Burgess gaat morgen door om 14u in Tubeke.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.