Troubles voor Onana voor Everton: club riskeert degradatie door puntenstraf

Troubles voor Onana voor Everton: club riskeert degradatie door puntenstraf

8 april - 16:21

Everton heeft opnieuw een puntenmindering gekregen na het overtreden van de Premier League-regels. De club heeft twee punten moeten inleveren en dit zorgt voor nieuwe degradatiezorgen bij The Toffees. Everton kan nog in beroep gaan tegen de straf.

De reden voor de puntenstraf is het overtreden van Profitability and Sustainability Rules (P&S), dat te vergelijken is met Financial Fair Play. Een Premier League-club mag over een periode van drie jaar maximaal 120 miljoen euro verlies lijden, maar Everton leed over de voorgaande seizoenen naar verluidt een totaal verlies van ongeveer 140 miljoen euro. Hiervoor kreeg de club eerder dit seizoen een straf van tien punten, die na een hoger beroep werd teruggebracht naar zes minpunten. 

Volgens de Premier League heeft Everton in een periode van drie jaar de regels omtrent de P&S overtreden. Het zou gaan om een gat van 16,6 miljoen pond, omgerekend zo'n 19,3 miljoen euro. Door dit besluit is de totale puntenmindering in dit seizoen nu opgelopen naar acht. Everton heeft middels een statement laten weten in beroep te gaan tegen de laatste puntenstraf.

Door de nieuwe situatie nemen de degradatiezorgen bij Everton weer toe. De twee minpunten zorgen ervoor dat Everton één plek zakt op de ranglijst, waardoor de club nu zestiende staat in de Premier League. Het verschil tussen Everton en nummer achttien Luton Town is nog maar twee punten. De twee degradatiekandidaten staan begin mei tegenover elkaar, maar Everton moet eerst nog duels afwerken met onder meer Chelsea en Liverpool.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.