VP Rapport: Club Brugge met absolute uitblinker en een spits zonder vertrouwen

VP Rapport: Club Brugge met absolute uitblinker en een spits zonder vertrouwen

7 april - 20:49
18

Club Brugge wist in eigen huis met 3-1 te winnen van RSC Anderlecht. Het werd een terechte overwinning van Blauw-Zwart tegen paars-wit. Club Brugge toonde zich gretig en kwam al vroeg op voorsprong. Raphael Onyedika was de matchwinnaar. VoetbalPrimeur.be overloopt de individuele prestaties van Club Brugge met het spelersrapport.

Nordin Jackers: 7,5
Nordin Jackers keepte een uitstekende match. Het was een flinke uitdaging voor Jackers, maar de stand-in van Simon Mignolet wist zich een aantal keer te onderscheiden. Jackers hield op een aantal cruciale momenten zijn doel schoon. In de absolute slotfase werd hij pas gepasseerd.

Kyriani Sabbe: 7
Speelde met vertrouwen bij Club Brugge, Sabbe was een van de voetballers waar de gretigheid van Club Brugge duidelijk zichtbaar was. Sabbe stond defensief degelijk en deed aanvallend ook goed mee.

Joel Ordonez: 6,5
Ordonez hoefde niet al te veel aan de bak tegen Anderlecht. De spitsen van Anderlecht hadden een zware dag tegen Club Brugge en dat was mede door de gretigheid van het gehele elftal.

Brandon Mechele: 8
Mechele toonde zich een erg goede kapitein. Door de afwezigheid van Hans Vanaken mocht Mechele de band dragen. De ervaren centrale verdediger gaf het startsein van de sterke prestatie van Club Brugge via zijn vroege doelpunt. Mechele speelde met vertrouwen en nam zijn ploeg op sleeptouw.

Bjorn Meijer: 7
Meijer toonde zich scherp voor Club Brugge tegen Anderlecht. Verdedigend zat Meijer er een aantal erg goed tussen. Ook in aanvallende zin kon Meijer zijn steentje bijdragen waardoor Anderlecht het extra zwaar had.

Michal Skoras: 7
Skoras was direct belangrijk voor Club Brugge via zijn corner op het hoofd van Mechele. Ook leverde Skoras de assist op het tweede doelpunt van Onyedika. Verder wist de flankaanvaller hard te werken voor Blauw-Zwart

Ferran Jutgla: 6,5
Jutgla kwam al vroeg in het veld voor Casper Nielsen. Jutgla toonde zijn werklust bij Club Brugge, maar kon zich voetballend niet onderscheiden tegen Anderlecht. Wel leverde Jutgla de assist op het eerste doelpunt van Onyedika.

Raphael Onyedika: 8,5
Onyedika speelde al een zeer degelijke eerste helft. Op veel momenten bleef de middenvelder rustig waardoor Club Brugge gemakkelijk kon opbouwen. Uiteindelijk bekroonde hij zijn sterke eerste helft door in de tweede helft te excelleren. Onyedika bracht twee afstandsschoten waardoor Club Brugge uiteindelijk de zege in de wacht kon slepen.

Antonio Nusa: 7
Het was duidelijk zichtbaar dat Nusa weer fit is bij Club Brugge. De flankaanvaller kon af en toe sprankelen en wist het Killian Sardella goed lastig te maken. Nusa kon uiteindelijk geen cruciale momenten afleveren, maar toonde zich veelvuldig.

Hugo Vetlesen: 6,5
Vetlesen was de vervanger van Vanaken bij Club Brugge. Vetlesen toonde zich bedrijvig en was een belangrijke schakel in de druk die Club Brugge zette op de verdediging van Anderlecht.

Igor Thiago: 5,5
Werkte erg hard voor Club Brugge en was zeer bruikbaar als een aanspeelpunt. Thiago miste opnieuw vertrouwen. De spits had moeten scoren en tijdens beslissende momenten was het steeds duidelijk dat er te weinig vertrouwen was. Als Thiago met vertrouwen had gespeeld dan had hij er nog twee kunnen maken.

Casper Nielsen: Te kort gespeeld
Maxim De Cuyper: Te kort gespeeld
Eder Balanta: Te kort gespeeld