UPDATE: 'Union kreeg pas laat mailtje over schorsing van Burgess'

UPDATE: 'Union kreeg pas laat mailtje over schorsing van Burgess'

7 april - 15:09 Laatste update: 16:15
112

Union nam het zondag op tegen Cercle Brugge.  Christian Burgess speelde niet. Aangenomen werd dat de verdediger van Union geschorst was, maar dat is (mogelijk) niet het geval. 

In het slot van de partij tegen KRC Genk kreeg Burgess rood. Hij kreeg een schorsingsvoorstel van 2 speeldagen en 1 effectief. Union ging daarmee niet akkoord. De schorsing werd teruggedraaid tot 1 speeldag effectief.

Volgens Sporza ging de bondsprocureur in beroep die tegen die straf van 1 speeldag. 'En dat beroep werkt opschortend, zodat de Engelsman perfect had kunnen spelen tegen Cercle', klinkt het.

Het bondsparket meent dat Union hiervan op de hoogte is gebracht. Bij Union stelt men van niets te weten. De kans is nu dus groot dat Union Burgess op de volgende speeldag ook moet missen. Dan neemt Union het op tegen RSC Anderlecht in het Lotto Park.

Update: Union geeft zelf aan dat het niets wist over de situatie rond Burgess. Bij Sporza wordt er echter geclaimd dat de Brusselaars wel een mailtje hebben ontvangen van de KBVB. Die zou echter pas verstuurd geweest zijn om 15u08, nog geen 24 uur voor de start van de partij van Union tegen Cercle Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.