Clermont verrast PSG, hekkensluiter pakt punt tegen Parijzenaars

Clermont verrast PSG, hekkensluiter pakt punt tegen Parijzenaars

6 april - 23:46

Paris Saint-Germain kent een slechte generale in aanloop naar de Champions League-kraker tegen FC Barcelona. De koploper van de Ligue 1 kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Clermont.

Luis Enrique stuurde tegen Clermont een veredelde B-ploeg het veld in. Daarmee maakte de Spanjaard duidelijk dat de focus van PSG op het tweeluik met FC Barcelona ligt. Zonder onder meer Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé en Achraf Hakimi aan de aftrap had de Franse grootmacht het knap lastig met de laagvlieger.

In de 32ste minuut pakte de hekkensluiter brutaal de voorsprong in het Parc de Princes. Op dat moment was Hakimi al ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Nordi Mukiele. Habib Keita raakte niet van de leg door de invalbeurt van de Marokkaanse topverdediger en zette zijn ploeg op 0-1. Het was voor de middenvelder zijn eerste goal op het hoogste niveau van Frankrijk.

Via basisdebutant Senny Mayulu leek PSG de stand weer gelijk te trekken, maar na ingrijpen van de VAR werd die treffer afgekeurd. De druk op Luis Enrique werd hoger en hoger. De Spanjaard liet het lang na om Mbappé binnen de lijnen te brengen, maar in minuut 67 was het moment daar. De 25-jarige sterspeler was niet veel later direct belangrijk. Op aangeven van de Fransman wist Gonçalo Ramos de gelijkmaker te scoren. De Portugees bepaalde daarmee direct de eindstand.

De focus van PSG kan nu op het thuisduel met FC Barcelona woensdagavond. In de competitie hebben de Parijzenaren een voorsprong van dertien punten op Stade Brest, dat één duel minder heeft gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.