De Mil ontsnapt tegen uitgekookt RWDM in eerste partij met Charleroi

6 april - 18:01 Laatste update: 18:07
6

In de Play-Downs heeft Rik De Mil een belangrijk punt kunnen sprokkelen. De nieuwe trainer van Charleroi zag zijn ploeg het bijzonder moeilijk hebben tegen RWDM, maar wist de nul toch te houden: 0-0.

Met Rik De Mil en Yannick Ferrera stonden er bij beide teams nieuwe coaches langs de dug-out. Charleroi was de grote favoriet, maar het was RWDM dat sterk aan de wedstrijd begon. De Brusselaars zetten vol in op de aanval, beseffende dat een overwinning noodzakelijk was.

Charleroi kreeg echter de eerste grote kans. Na twnitigminuten knikte Bernier tegen de paal. In de slotfase van de eerste helft was Alberto dichtbij de 0-1, maar Koffi hield zijn doel schoon. Het hoogtepunt van een matige eerste helft, waardoor de ruststand logischerwijs 0-0 was. De hoop lag op een betere tweede helft.

RWDM kreeg al snel een strafschop na een fout van Heymans. Biron nam zijn verantwoordelijkheid, maar Koffi bracht redding. Even later miste Biron opnieuw een grote kans. De Brusselaars verdienden een voorsprong, maar een doelpunt viel niet meer. Charleroi creëerde niets en RWDM slaagde er evenmin in. Vooral voor RWDM een teleurstellend gelijkspel.