Nieuwe klap voor Kompany en Burnley na verlies tegen Onana-loos Everton

6 april - 17:55 Laatste update: 18:10
2

Vincent Kompany en Burnley hebben geen goede zaak kunnen doen in de strijd om het behoud. Tegen naaste concurrent Everton werd er opnieuw verloren en gingen The Clarets met 1-0 onderuit.

Everton deed het zonder Amadou Onana tegen het Burnley van Kompany. Het leek de Rode Duivel ook niet echt nodig te hebben. The Toffees domineerden het eerste deel van de eerste helft en dwongen Burnley terug naar hun eigen doel, maar ze slaagden er nauwelijks in om kansen te creëren. De Clarets lieten aanvallend weinig zien, maar na 30 minuten herstelden ze het evenwicht. We kregen een nerveuze pot voetbal, wat het niveau van het voetbal niet ten goede kwam.

We leken niet snel een treffer te gaan krijgen, maar vlak voor rust incasseerde Burnley uit het niets toch een doelpunt en wat voor één... Doelman Muric ging enorm in de fout en zag Everton op voorsprong komen. De doelman schopte de bal simpelweg tegen Calvert-Lewin aan en zo stond het 1-0 bij de rust. Opnieuw een defensieve blunder bij Burnley dit seizoen.

Na de rust miste Everton al snel de kans op 2-0. Na 67 minuten maakte O'Shea het zelfs nog wat moeilijker voor Burnley. Hij ging in de fout door de bal onder zijn voet door te laten glippen en zijn tegenstander onderuit te halen. Burnley ging nog voor de gelijkmaker, maar de wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Everton na een teleurstellende vertoning.

Ondanks een iets betere reeks blijft Burnley steken op de voorlaatste plaats. Met 19 punten staan het nu zes punten achter op Nottingham Forest, de eerste ploeg buiten de gevarenzone van degradatie. Bovendien slaagde concurret Luton Town ook nog te winnen van Bournemouth en neemt het nog wat meer voorsprong op Burnley.