City dankt weergaloze De Bruyne en voert druk op in titelstrijd Premier League

City dankt weergaloze De Bruyne en voert druk op in titelstrijd Premier League

6 april - 15:32 Laatste update: 15:53
1

Manchester City kwam vroeg in de problemen bij Crystal Palace, maar uiteindelijk kende de formatie van Pep Guardiola een ontspannen middag op Selhurst Park. City won met 1-4, waardoor het in punten gelijk komt met Liverpool. Kevin De Bruyne was de grote man bij City. De Rode Duivel wist twee doelpunten te maken en een assist af te leveren. Jeremy Doku bleef de hele match op de bank bij The Citizens. 

Manchester City trad aan bij Crystal Palace. Na drie minuten lag de bal al in het net: in de omschakeling ontsnapte Jean-Philippe Mateta aan de aandacht van de City-verdedigers, waarna hij de bal in de verre hoek schoot. Lang kon Palace echter niet genieten van die droomstart.

Tien minuten later kwamen de bezoekers namelijk weer op gelijke hoogte: door een fenomenale uithaal van Kevin De Bruyne kon City juichen. In het restant van de eerste helft waren The Citizens dominant, maar meer doelpunten leverde dat niet op. In de tweede helft was het wel direct raak: Rico Lewis wist de ploeg van Guardiola op voorsprong te brengen.

Daarna was City los. De ploeg uit Manchester had niks meer te duchten van Crystal Palace en kwam via Erling Haaland en De Bruyne op 1-4. Bij de goal van de Noor was de uitblinkende De Bruyne de aangever, terwijl zijn tweede treffer van de middag zijn honderdste in dienst van Man City was. 

In het slot van de wedstrijd kwam Odsonne Édouard nog tot scoren namens Palace, waardoor het 2-4 werd in Londen. Zo klimt Manchester City - in ieder geval voor even - naar de tweede plek. De regerend Engels kampioen heeft nu evenveel punten als koploper Liverpool, dat een iets beter doelsaldo heeft. The Reds komen later dit weekend nog in actie, tegen Manchester United.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.