T1 Kuyt (Beerschot) 'Ik droom ervan om weer terug te keren bij Feyenoord'

T1 Kuyt (Beerschot) 'Ik droom ervan om weer terug te keren bij Feyenoord'

6 april - 15:44

Dirk Kuyt, de hoofdtrainer van Beerschot, hoopt in de toekomst als hoofdtrainer terug te keren naar Feyenoord. Toch verwacht de oud-speler, die in 2017 als aanvoerder kampioen werd met de Rotterdammers, niet dat Feyenoord in de nabije toekomst bij hem aan zal kloppen. Kuyt gaat op dit moment aan de leiding met Beerschot in de Challenger Pro League. Beerschot is dicht bij promotie naar de Jupiler Pro League

In 2021 werd Kuyt overwogen als hoofdtrainer van Feyenoord, maar viel de keuze uiteindelijk op Arne Slot. "Achteraf is het goed geweest", erkent Kuyt in gesprek met de NOS. "Ik was er op dat moment zeker nog niet rijp voor." De 43-jarige Kuyt, inmiddels trainer bij Beerschot, geeft toe dat het destijds als een teleurstelling voelde. "Maar voetbal is net het leven. Het is vallen en opstaan. En als je valt, moet je zorgen dat je snel weer opstaat."

Kuyt geeft aan dat hij, als Feyenoorder, blij is met Slot als oefenmeester bij zijn oude club. "Daar kijk ik met bewondering naar en daar kan ik alleen maar van genieten. Ondertussen probeer ik op mijn eigen manier stapjes in het vak te zetten."

Kuyt zegt niet bezig te zijn met een eventuele stap naar Feyenoord en verwacht ook niet dat de Rotterdammers bij hem uit zullen komen, mocht Slot binnenkort vertrekken. "Dat denk ik niet. Dat is een gevoel dat ik heb. Waarom? Dat zou je aan Feyenoord moeten vragen. Natuurlijk droom ik ervan om ooit terug te keren in de Kuip, maar dat is op dit moment niet realistisch."

Als speler kwam Kuyt 196 keer uit voor Feyenoord, waarin hij 119 keer scoorde en 57 assists gaf. De Nederlander speelde tevens voor Quick Boys, Fenerbahce, FC Utrecht en Liverpool. Bij ADO Den Haag stond Kuyt al eens als trainer op de Nederlandse velden. Dat avontuur eindigde na zeventien wedstrijden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.