Galarza vult Genkse vacature in: Ik wil gerust het smeerlapje van de ploeg zijn

Galarza vult Genkse vacature in: "Ik wil gerust het smeerlapje van de ploeg zijn"

6 april - 10:18
5

KRC Genk trok haar Play-Off-campagne op gang met een veelbelovende zege tegen Union Saint-Gilloise (1-0). Wouter Vrancken had enkele tactische verschuivingen in petto én posteerde Matias Galarza op het middenveld. Ook die laatste ingreep pakte goed uit, vindt ook de Argentijn zelf.

De laatste maanden stond Galarza terug wat in de schaduw van het trio Bryan Heynen - Patrik Hrosovsky - Bilal El Khannouss. Door de onbeschikbaarheid van Heynen kreeg hij op de openingsspeeldag van de Champions' Play-Off echter weer een basisplaats toebedeeld. Die kans greep Galarza gretig aan, want hij leverde een prima prestatie af. "Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik denk dat ik mijn waarde voor de ploeg wel heb kunnen tonen. Hopelijk krijg ik de kans om dat te bevestigen tegen Antwerp", kijkt hij al vooruit naar de wedstrijd van zaterdagavond bij Het Belang van Limburg.

Doorheen het seizoen kreeg Genk geregeld de kritiek dat het wel mooi en aardig voetbalt, maar soms wat over-mijn-lijk-mentaliteit mist om écht bovenaan te draaien. Galarza voegt dat vleugje toe. "Maar dat strijdlustige kantje zit ingebakken in mijn spel. Ik ben nu eenmaal een product van het Argentijnse voetbal. Daar vliegen ze er iets steviger in dan hier in Europa", merkt de middenvelder op. "Als ik daarmee de rest van de ploeg en het publiek nog wat extra kan aanvuren, dan wil ik gerust de rol van smeerlapje op mij nemen."

Met Galarza in de ploeg zou Genk wel eens mooie weken tegemoet kunnen gaan. Als het ook op de Bosuil wint, zouden de Limburgers zowaar op vijf punten van de eerste plek komen. "Iedereen beseft dat het nu om de knikkers gaat", beaamt Galarza. Het geniale van het Play-Off-systeem, niet? "Zeker omdat de achterstand zo groot was geworden. Het geeft ons alleen maar extra motivatie om voluit voor dat Europees ticket te gaan", stelt hij het Genkse einddoel.