Hayen stoomt drietal klaar voor Anderlecht: Zaterdag integreren op training

Hayen stoomt drietal klaar voor Anderlecht: "Zaterdag integreren op training"

5 april - 15:01
8

Club Brugge jaagt nog op haar eerste zege in de Champions' Play-Off. Niets zou zoeter smaken dan wanneer die zondag komt, want dan komt RSC Anderlecht over de vloer. Of Club de rivaal op volle oorlogssterkte in de ogen zal kijken, is nog met een bang hartje afwachten. Nicky Hayen kon nog geen zekerheid brengen over Simon Mignolet, Andreas Skov Olsen en Philip Zinckernagel.

Beide sterkhouders zijn de laatste tijd op de sukkel met kwaaltjes. De hoop leeft dat ze fit geraken voor de topper met Anderlecht, maar of die terecht is, moet de nog duidelijk worden. "We proberen hen zaterdag te integreren op training", liet Hayen zich volgens Het Nieuwsblad ontvallen op zijn persconferentie. De meerwaarde van Skov Olsen, dit seizoen de meest productieve blauw-zwarte Bruggeling, spreekt voor zich. Afgelopen weekend zat er voor hem enkel een invalbeurt van een klein half uur in. "Langer kon hij tegen Cercle niet aan. En zijn situatie is momenteel nog niet verbeterd", klonk Hayen toch enigszins onheilspellend.

Diezelfde slag houdt hij om de arm rond Mignolet. Hayen spreekt van een "evenwichtsoefening" tussen de korte en de lange termijn. "Simon is een winnaar en wil zo snel mogelijk op het veld staan. Hij traint intensief om zijn load te verhogen. Maar wij moeten voorzichtig zijn om een herval te voorkomen." Tot slot blijft ook achter de naam van Zinckernagel een vraagteken staan. Sinds februari startte de Deen amper twee keer bij Club in de Jupiler Pro League.