Van Dijk ziet op tegen laatste Liverpool-duel van seizoen: 'Wordt echt vreselijk'

Van Dijk ziet op tegen afscheid van Klopp: "Zeker nu ik de aanvoerder ben..."

3 april om 19:21

Virgil van Dijk ziet op tegen de laatste wedstrijd van het seizoen bij Liverpool. The Reds nemen dan afscheid van Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders, iets waar Van Dijk naar eigen zeggen niet goed in is.

In gesprek met het Engelse ITV vertelt Van Dijk over het aanstaande vertrek van Klopp en Lijnders. De twee stoppen na dit seizoen bij Liverpool. "Ik ben als persoon heel emotioneel, ik hou niet van afscheid nemen. Dit wordt dus echt vreselijk, zeker nu ik aanvoerder ben: daardoor zal ik naar alle waarschijnlijkheid ook wat moeten zeggen", zegt Van Dijk over het afscheid van de trainersstaf.

"Ja, daar zie ik wel tegenop. Het zou wel een stuk makkelijker worden als we successen behalen", zegt Van Dijk. "Het is ook niet alleen the boss die vertrekt: er gaan nog meer mensen uit de technische staf weg. Het wordt dus een moeilijke dag. Maar we kunnen het op een mooie manier emotioneel maken, door prijzen te pakken. Als we de twee trofeeën (Premier League en Europa League, red.) winnen waar we nog voor spelen, dan kunnen we zeggen dat we zijn geslaagd."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.