De veelbesproken Rubiales is bij zijn terugkeer in Spanje aangehouden door politie

De veelbesproken Rubiales is bij zijn terugkeer in Spanje aangehouden door politie

3 april - 15:20
2

Luis Rubiales, voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, is bij aankomst op het vliegveld van Madrid aangehouden door de politie. Volgens het Spaanse medium El País moet de Spanjaard getuigen voor een rechter omtrent een corruptiezaak.

Het medium schrijft dat Rubiales een dagvaarding krijgt om te getuigen voor een rechter waarna hij weer wordt vrijgelaten. De oud-bestuurder wordt verdacht in een corruptiezaak. Er zijn al meerdere mensen gearresteerd in een onderzoek rond de toewijzing van de Spaanse Super Cup aan Saudi-Arabië.

In deze zaak zijn ook het huis van Rubiales en het hoofdkantoor van de Spaanse bond doorzocht. Op dat moment was de Spanjaard op zakenreis in de Dominicaanse Republiek. Er werd al verwacht dat hij bij zijn terugkeer in Madrid aangehouden zou worden en zo geschiedde. 

Het is niet de enige zaak waarin Rubiales betrokken is. Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft vorige week ook 2,5 jaar gevangenisstraf geëist voor Rubiales voor de veelbesproken zoen tijdens het WK vrouwenvoetbal. Hij werd hiervoor eind januari officieel aangeklaagd. Uit onderzoek bleek dat de kus die Rubiales gaf op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso tijdens de ceremonie niet met wederzijdse toestemming was.