Yusuf (Antwerp) voetbalt tijdens de ramadan: Ben het gewoon geraakt

Yusuf (Antwerp) voetbalt tijdens de ramadan: "Ben het gewoon geraakt"

3 april - 12:00
35

Ook in de Jupiler Pro League zijn er heel wat spelers die nog tot 9 april de ramadan volgen. Alhassan Yusuf is er één van, maar benadrukt dat hij geen negatieve gevolgen ondervindt.

"Ik begrijp dat mensen zich vragen stellen als ze een prof de hele dag zien trainen en fitnessen zonder te eten en te drinken", aldus Yusuf bij Het Nieuwsblad. "Het lijkt ook zo goed als onmogelijk voor een buitenstaander. Maar ik doe het nu al zes jaar op deze manier, als prof, dus mijn lichaam is erop afgesteld. Ik ben het gewoon geraakt, zeg maar."

We zien ook regelmatig islamitische voetballers eten tijdens de wedstrijd. "Dan staat er altijd­ water klaar aan de zijlijn met wat dadels. Zo breek je op traditionele wijze het vasten. Daarna pak je een gelletje of zo. Die suikers gaan onmiddellijk je lijf in. Maar ramadan of geen ramadan, mijn lichaam voelt hetzelfde aan, ik kan dezelfde dingen doen en heb dezelfde energie. Het verschil is vooral merkbaar na de match."

Yusuf moet nog één wedstrijd afwerken tijdens de ramadan. Zaterdag speelt Antwerp in eigen huis tegen KRC Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.