Westerlo verdedigt zich na salonremise: “Met veel vertrouwen de vrijspraak”

Westerlo verdedigt zich na salonremise: “Met veel vertrouwen de vrijspraak”

2 april - 21:29

KVC Westerlo en KRC Genk moesten zich verantwoorden voor het Disciplinair Comité Profvoetbal. Westerlo verdedigde zich via hun raadsman. De raadsman van Westerlo reageerde op de straffen die de Bondsprocureur uitsprak voor Westerlo en Genk.

Westerlo benadrukt dat er simpelweg geen afspraken zijn gemaakt tussen Westerlo en Genk. “De spelers hebben negentig minuten lang geknokt voor wat ze waard waren en toen beide clubs hun doel behaald hadden, ontstond er decompressie. Ik vraag daarom ook de vrijspraak voor alle spelers, met uitzondering van Nicolas Madsen. En ook de club KVC Westerlo kan je onmogelijk verantwoordelijk stellen”, citeert Het Belang van Limburg de raadsman van Westerlo.

De raadsman van Westerlo is het niet eens met de straf. “Alle elf spelers een boete opleggen, kan gewoon niet. Men moet individueel aantonen wie fouten heeft gemaakt, en als men dat niet kan moet men geen straf vorderen”, geeft de raadsman van Westerlo aan. Volgens hem is het één-tweetje tussen Kayembe en Madsen de perfecte illustratie van de decompressie tussen Westerlo en Genk.

“Is dat een reden om die spelers te straffen? Ik denk dat niet. Maar als u van oordeel bent dat dat ene feit bestraft moet worden, ben ik van oordeel dat u een voorwaardelijke schorsing moet opleggen en zeker geen boete. Maar voor de club Westerlo en alle andere spelers vraag ik met veel vertrouwen de vrijspraak”, besluit de raadsman van Westerlo.