“Deugddoende zege Genk dat zich, na alle hetze, naast Club Brugge plaatst”

“Deugddoende zege Genk dat zich, na alle hetze, naast Club Brugge plaatst”

2 april - 19:30
1

Genk zette een sterke prestatie neer door Union Saint-Gilloise haar eerste nederlaag in 25 competitiewedstrijden toe te brengen. Volgens Stef Wijnants, huisanalist bij Het Belang van Limburg, bewees het meteen dat ze thuishoren in de Champions' Play-offs.

"Dit is een deugddoende zege voor KRC Genk. Een noodzakelijke ook, door de hetze die is ontstaan na de match in Westerlo," merkte Wijnants op in de krant. Hij benadrukte dat de overwinning de twijfels over Genk's plaats in de play-offs wegnam, en plaatste hen plots op de derde plaats, naast Club Brugge.

Vooral de eerste helft werd geprezen voor de sterke prestatie van Genk, met name op het middenveld. "Op het middenveld waren ze heer en meester," zei Wijnants. Hij prees spelers als Hrosovsky, Galarza en El Khannouss, evenals Ait El Hadj en matchwinnaar Tolu. Hoewel de tweede helft van mindere kwaliteit was, slaagde Genk erin om weinig kansen weg te geven, wat bijdroeg aan hun overwinning.

Na deze overwinning is Genk weer volledig in de race voor de Europese tickets, wat volgens Wijnants een vertrouwensboost zou moeten geven voor hun volgende wedstrijd tegen Antwerp. De trots van coach Wouter Vrancken na de zege tegen Union toonde ook de toewijding van de spelers, die volgens hem "alles in de strijd hebben gegooid."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.