“Anderlecht en Union speelden even matig, Anderlecht won van Antwerp”

“Anderlecht en Union speelden even matig, Anderlecht won van Antwerp”

2 april - 19:15
5

RSC Anderlecht won op de eerste speeldag van de play-offs van Antwerp. De ploeg van Brian Riemer kruipt op die manier naast Union Saint-Gilloise op een gedeelde eerste plek. Door de halvering van de punten en de nederlaag van Union heeft Anderlecht alles in eigen handen. 

Volgens chef voetbal bij Het Nieuwsblad, Ludo Vandewalle, is het nog te vroeg om conclusies te trekken. "Anderlecht en Union speelden allebei even matig op deze eerste speeldag, maar paars-wit won van Antwerp terwijl de stadsgenoten verloren van Genk”, analyseert Vandewalle. 

“Het verschil in prestaties tussen de twee leiders wordt vooral duidelijk door het aantal behaalde punten”, lezen we in de krant. “Union behoudt nog steeds het voordeel vanwege de halvering van de punten, wat hun situatie iets gunstiger maakt."

"Betekent dit alles een totale ommekeer? KRC Genk, dat zich naar de Champions' Play-offs heeft geknokt, staat nu plotseling vierde, met evenveel punten als de derde, Club Brugge, die wel hoger eindigde in de reguliere competitie”, ziet Vandewalle. “Voor degenen die graag snel conclusies trekken: laat u niet misleiden door de huidige stand van zaken, want volgende week kan alles weer anders zijn.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.