De Mil verdedigt zich:  Genk is geen prutsploeg hè, dat is top in België

De Mil verdedigt zich: " Genk is geen prutsploeg hè, dat is top in België"

2 april - 17:31
6

Dinsdagnamiddag in Tubeke moesten KVC Westerlo en KRC Genk zich verantwoorden voor het Disciplinair Comité Profvoetbal in Tubeke in nasleep van de salonremise. Ook de inmiddels ontslagen trainer van Westerlo Rik De Mil was aanwezig en nam het woord. Hij pleitte voor de volledige vrijspraak. Zo staat te lezen in Het Belang van Limburg.

"91 minuten lang zijn we er voluit voor gegaan en hebben we er alles aan gedaan om die wedstrijd te winnen", vertelde De Mil. De voormalige trainer van de Kemphanen vertelde dat hij na de gelijkmaker tegen zijn spelers vertelde dat ze geen risico’s moesten nemen en het punt moesten behouden. “ Genk is geen prutsploeg hè, dat is top in België. Zij hadden met z'n tienen gelijkgemaakt, wie zegt dat ze met z'n tienen niet meer konden winnen? “, verdedigde De Mil zich.

Ook vertelde De Mil, die momenteel bij Sporting Charleroi aan de slag is, dat hij nooit tegen de spelers iets heeft gezegd over de manier waarop dat moest gebeuren. "Dan word ik voor die vier minuten zwart gemaakt in de pers, wordt geïnsinueerd dat er sprake is van matchfixing, word ik ontslagen. Ik vind dat ik in dit geval al veel te zwaar gestraft ben geweest. Ik heb alles correct gedaan om KVC Westerlo te redden en correct gedaan om mijn job zo goed mogelijk te doen”, aldus De Mil. Hij sloot af met de boodschap dat de insinuaties van matchfixing en afspraken met Genk-trainer Wouter Vrancken totaal onterecht zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.