Wedstrijdleiding geeft uitleg tijdens zitting salonremise Westerlo-KRC Genk

Wedstrijdleiding geeft uitleg tijdens zitting salonremise Westerlo-KRC Genk

2 april - 14:44
7

De zitting over de salonremise tussen Westerlo en KRC Genk is momenteel aan de gang. De wedstrijdleiding heeft meer uitleg gegeven aan het Disciplinair Comité Profvoetbal.

Scheidsrechter Lawrence Visser gaf zijn visie op de situatie. "Zes minuten blessuretijd kwamen tot stand door enkele blessurebehandelingen, een VAR-interventie,... Toen we die zes minuten toonden, was er wel wat protest van spelers op het veld en van beide coaches. Of er afspraken gemaakt zijn tussen spelers op het terrein of coaches? Dat is ons niet opgevallen, dus daar kunnen we niet over oordelen. Hadden we niet kunnen ingrijpen? We moeten de spelregels toepassen en waren machteloos om iets te doen."

Ook vierde ref Tim De Keyzer liet zich uit over de veelbesproken slotfase. "Het was voor beide ploegen niet nodig om nog zes minuten extra te spelen, lieten beide partijen langs de zijlijn verstaan", citeert Het Belang van Limburg. "Ik heb uitgelegd waarom we die extra tijd bijtelden, waarop de coaches rustig terug naar de bank zijn gegaan. Ik heb daarna geen signalen tussen beide coaches gezien, mijn focus lag op het veld. Maar ik heb alleszins absoluut niets gezien."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.