Mislintat hard op weg naar Borussia Dortmund: de grootste concurrent valt af

Mislintat hard op weg naar Borussia Dortmund: de grootste concurrent valt af

2 april - 16:10

De voornaamste concurrent van Sven Mislintat voor de functie van sportief directeur van Borussia Dortmund, Markus Krösche, heeft zijn contract bij Eintracht Frankfurt verlengd, zo meldt Sky Sports. Mislintat lijkt daarmee de enige overgebleven kandidaat.

Dortmund zou interesse hebben gehad in Krösche, maar de sportief directeur heeft zijn contract in Frankfurt verlengd tot 2028. Ondanks de belangstelling van BVB blijft de technische man zodoende bij Frankfurt, dat zesde staat in de Bundesliga. Krösche is er sinds 2021 werkzaam.

Op maandag meldden Duitse media reeds dat Mislintat de favoriet is voor de rol van sportief directeur bij Borussia Dortmund. De onderhandelingen zouden zich in de laatste fase bevinden en over niet al te lange tijd zouden de Duitser zich de nieuwe sportief directeur BVB mogen noemen.

Het is voor Mislintat zijn eerste klus na het Ajax-debacle. Bij Dortmund weet hij precies hoe de hazen lopen. Mislintat was er in het verleden al elf jaar werkzaam. Eerst als scout, en later ook nog als hoofdscout en technisch directeur. Later werkte hij ook nog bij Arsenal en VfB Stuttgart.