Legal counsel Genk na salonremise: “Konden niets anders doen dan rondspelen”

Legal counsel Genk na salonremise: “Konden niets anders doen dan rondspelen”

2 april - 15:53
8

KVC Westerlo en KRC Genk moesten zich verantwoorden bij het Disciplinair Comité Profvoetbal na de salonremise van de laatste speeldag van de reguliere competitie. Genk wordt verdedigd door legal counsel Jochem Martens.

Martens verdedigt Genk door de woorden van arbiter Lawrence Visser en vierde ref Tim De Keyzer aan te halen. Visser en De Keyzer gaven aan dat ze geen signalen hadden ontvangen die erop wezen dat er afspraken werden gemaakt tussen Genk en Westerlo tijdens de salonremise.

Martens haalt ook de camerabeelden van de slotfase van de match aan. “Die beelden tonen duidelijk aan dat er op geen enkel moment contact was tussen Wouter Vrancken en Rik De Mil", citeert Het Belang van Limburg Martens. “De vierde ref stond tussen beide coaches, dus zou elk mogelijk signaal hebben kunnen opvangen”, aldus Martens.

Martens geeft aan dat het meer dan logisch was dat Genk geen haast maakte om naar voren te trekken tegen Westerlo. “Wij konden niks anders doen dan die bal rondspelen. Het risico om de Champions' Play-offs te missen is enorm groot voor een club als KRC Genk”, geeft Martens aan.

Martens zag ook dat Westerlo niet meer ten aanval trok tegen Genk. “Als je dan ziet dat Westerlo totaal geen aanstalten maakt om druk te zetten, konden we niets anders doen. Ik denk dat iedereen in onze situatie hetzelfde zou hebben gedaan”, deelt Martens.

Uiteindelijk werd door Martens gevraagd om volledige vrijspraak voor heel KRC Genk. Voor Wouter Vrancken, Joris Kayembe en alle andere spelers van De Genkies. Alle spelers kregen een boete van 1.000 euro. Vrancken van 2.500 euro en Kayembe van 2.000 euro. Vrancken kreeg een schorsing van drie wedstrijden waarvan twee effectief en Kayembe kreeg een schorsing van twee wedstrijden.