Barcelona ziet concurrentie voor gedroomde trainer fors toenemen na nieuws Alonso

Barcelona ziet concurrentie voor gedroomde trainer fors toenemen na nieuws Alonso

2 april - 15:36

FC Barcelona heeft zijn oog op Ruben Amorim laten vallen als eventuele opvolger van Xavi Hernández. Na het afvallen van Xabi Alonso zou de Portugese oefenmeester echter ook bovenaan de lijstjes van Liverpool en Bayern München staan.

Barça was tot op heden de club die het meest bezig was met het aanstellen van Sporting Portugal-trainer Amorim. Volgens de Catalanen was de Portugees degene die het meest bereikbaar was. Andere Europese grootmachten, zoals Bayern, Liverpool en Real Madrid waren op hun beurt voornamelijk gefocust op een mogelijke komst van Xabi Alonso. De Spanjaard gaf onlangs echter aan langer bij Bayer Leverkusen te blijven, waardoor Barcelona nu in een race is verwikkeld met andere ploegen om een eventuele handtekening van Amorim. Zo meldt The Independent.

De belangrijkste redenen waarom Barça niet eerder doorpakte voor de Portugees zijn de situatie rondom Xavi (Barça hoopt dat de trainer ondanks eerdere aankondigingen, alsnog aanblijft) én de afkoopclausule die Amorim bij Sporting in zijn contract heeft staan. De club die hem wil overnemen van Sporting moet ruim dertien miljoen euro overmaken aan de Portugezen.