'Je mag tegenstander niet onderuit trappen als bal weg is, strafschop Nilsson'

'Je mag tegenstander niet onderuit trappen als bal weg is, strafschop Nilsson'

2 april - 11:40 Laatste update: 11:50
8

Union SG staat met lege handen na het verlies tegen KRC Genk. Toch had de situatie voor Union anders kunnen zijn. René Vandereycken merkte op dat het team van trainer Alexander Blessin een penalty onthouden werd.

De voormalige defensieve middenvelder van KAA Gent, RSC Anderlecht, en Club Brugge prees de verdediging van Genk. 'Het verdedigende trio van Genk – Cuesta, Sadick en McKenzie – maakte indruk', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Echter, de ex-trainer van de Rode Duivels, Genk, Anderlecht, RWDM, Standard, en Gent, zag dat Nilsson een strafschop werd ontzegd. 'Al vond ik het wel een strafschop op Nilsson. Het is niet omdat de bal al weg is dat je een tegenstander onderuit mag trappen. Dit wordt buiten de box altijd gefloten. De defensie van Union was minder zelfzeker', aldus Vandereycken.

Union krijgt de kans zich te herpakken tegen Cercle Brugge. De twee teams spelen zondag om 13:30 tegen elkaar in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.