Rode kaart Wijndal onder de loep genomen: “Hazard zoekt confrontatie op”

Rode kaart Wijndal onder de loep genomen: “Hazard zoekt confrontatie op”

2 april - 09:12
95

Owen Wijdal kreeg tegen RSC Anderlecht een rode kaart na een opstootje met Thorgan Hazard. Ex-scheidrechter Serge Gumienny nam de situatie onder de loep en gaf zijn oordeel tegenover Het Belang van Limburg.

Gumienny vond rood een te zware straf. “Het meest besproken incident van dit weekend was het opstootje tussen Thorgan Hazard en Owen Wijndal tijdens Anderlecht-Antwerp. Wat Wijndal doet is oerdom, maar om daar rood voor te trekken? Sorry, dat vind ik overdreven. Ja, hij maakt een knikkende beweging, maar om dat te beoordelen als agressief gedrag vind ik een brug te ver.”

 Volgens de ex-topref zocht Hazard zelf de confrontatie op. “Hazard zoekt de confrontatie op, gaat neus aan neus staan met zijn tegenstander en laat zich dan theatraal vallen. Een actie waarmee hij niet alleen Wijndal flikt, maar ook de ref (Jasper Vergoote, red.) . Een stevige uitbrander of desnoods twee gele kaarten was hier voldoende geweest. In de Brugse derby zag ik een gelijkaardige fase tussen Mechele en Denkey. Een brandje dat door Erik Lambrechts werd geblust zonder kaarten. Dat vond ik een betere oplossing.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.