Groot verschil tussen eerste en tweede helft, Club en Cercle Brugge spelen gelijk

1 april - 15:32
80

Club Brugge en Cercle Brugge hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de eerste ronde van de Champions' Play-Offs. In de eerste helft wist Kevin Denkey Cercle Brugge verdiend op voorsprong te brengen. In de tweede helft kwam er een ware kansenregen van Club Brugge. Uiteindelijk maakte de ingevallen Andreas Skov Olsen de verdiende gelijkmaker voor Club Brugge.

Cercle Brugge kreeg Club Brugge op bezoek in het Jan Breydelstadion. Cercle Brugge wist direct druk te zetten op Club Brugge. Het leverde na 10 minuten een grote kans op voor Kevin Denkey, de spits faalde oog in oog met doelman Nordin Jackers.

Het tempo bleef hoog in de eerste helft en het was Cercle Brugge dat het Club Brugge erg moeilijk maakte. In de 32e minuut leverde dit Cercle Brugge de voorsprong op. Via een vrije trap wist Cercle Brugge op voorsprong te komen.

Van Der Bruggen bracht de bal achter de verdediging, Utkus probeerde af te werken en topschutter Denkey gaf vervolgens de laatste duw. Er werd even gekeken voor buitenspel, maar het bleek een geldig doelpunt voor Cercle Brugge te zijn.

Het was Cercle Brugge dat de bovenhand voerde in de eerste helft. In de blessuretijd van de eerste helft leek Club Brugge via Antonio Nusa op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft had Club Brugge iets goed te maken tegen Cercle Brugge. Blauw-Zwart liet zich aftroeven in de eerste helft, maar kwam scherper en frisser uit de kleedkamers. Direct in de tweede helft wist Club Brugge veel kansen bij elkaar te spelen.

Het begon met de dubbele grote kans van Nusa in de 49e minuut. De eerste poging werd gestopt door Warleson en de rebound schoot Nusa op de paal. Ook Skoras was meegelopen en die schoot vervolgens de bal tegen een verdediger van Cercle Brugge.

Het bleef kansen regenen voor Club Brugge, de ploeg klopte flink op de deur bij Cercle Brugge. In de 65e minuut werden Antonio Nusa en Hugo Vetlesen naar de kant gehaald, Casper Nielsen en Andreas Skov Olsen kwamen het veld binnen.

Club Brugge bleef aandringen, in de 72e minuut raakte Hans Vanaken de lat via zijn vrije trap en in de 83e minuut was het dan toch raak voor Club Brugge. De Cuyper en Jutgla wisten Skov Olsen te bereiken, de Deen wist de bal vervolgens in de hoek langs Warleson te schuiven.

De gelijkmaker was meer dan verdiend voor Club Brugge. Club Brugge probeerde ook nog de volle buit te pakken tegen Cercle Brugge, maar dit lukte de formatie van interim-trainer Nicky Hayen niet meer.