Rodrygo leidt Real naar winst op Bilbao en houdt Barcelona op acht punten

31 maart - 23:07

Real Madrid heeft goede zaken gedaan in La Liga. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won met 2-0 van Athletic Bilbao dankzij een dubbelslag van Rodrygo, waardoor de Spaanse koploper de voorsprong op FC Barcelona weer op vijf punten brengt.

Na acht minuten was het al raak voor Real, waar Jude Bellingham terugkeerde van een schorsing. Vanaf de linkerkant sneed Rodrygo naar binnen, waarna hij vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde en fraai de kruising vond: 1-0. Rodrygo speelde omdat zijn landgenoot Vinícius Junior ontbrak wegens een schorsing.

Na 72 minuten was het wederom Rodrygo die zijn waarde bewees voor de Madrilenen. In een vlijmscherpe counter vond Bellingham de Braziliaan aan de linkerkant. Wederom kapte de aanvaller naar binnen, en deze keer vond hij de korte hoek. Rodrygo zette zijn doelpuntentotaal in La Liga dit seizoen daarmee op tien.

Door de overwinning heeft Real weer een voorsprong van acht punten te pakken op achtervolger Barcelona. De ploeg van Xavi won met 1-0 van Las Palmas, maar door de zege van de Madrilenen loopt Barcelona niet in op de koploper.