PSG-tiental heeft weinig last van Marseille en wint na Portugese dubbelslag

31 maart - 22:58

Paris Saint-Germain heeft zondagavond ondanks een relatief vroege rode kaart vrij eenvoudig gewonnen van rivaal Olympique Marseille. De Parijzenaars wonnen met 0-2 in Zuid-Frankrijk. Kylian Mbappé maakte de negentig minuten niet vol, en baalde daar enorm van.

PSG reisde in uitstekende vorm af richting Marseille, want het won vorige week met 2-6 bij Montpellier. In het Velodrome was het begin echter niet goed. PSG moest in minuut 40 verder met tien man, na een directe rode kaart voor centrale verdediger Lucas Beraldo.

Ondanks dat PSG in ondertal was, kwam het wel op voorsprong. Vitinha rondde een vlotte counter kort na rust prima af. Niet lang daarna haalde trainer Luis Enrique Mbappé naar de kant. De hevig aan Real Madrid gelinkte aanvaller kon dat allerminst waarderen. Zijn gezicht sprak boekdelen.

Gonçalo Ramos, zijn vervanger, gooide het duel in de slotfase op slot. De Portugees scoorde na opnieuw een fraaie counter. Door de zege heeft PSG nu 62 punten. Daarmee heeft het er twaalf meer dan achtervolger Stade Brest.