Verbijstering om Haaland bij Man City: 'Alsof ik naar een League Two-speler keek'

Verbijstering om Haaland bij Man City: 'Alsof ik naar een League Two-speler keek'

31 maart - 21:37 Laatste update: 22:26

Roy Keane heeft zich na afloop van de topper tussen Manchester City en Arsenal (0-0) zeer kritisch uitgelaten over Erling Haaland. De spits van The Citizens zakte tegen The Gunners door het ijs, stelt de felle analist. 

Man City en Arsenal kwamen niet tot scoren. De kansen waren schaars, en Haaland schoot niet eens een keer op goal. Keane vindt dat hij vooral teleurstelde qua meevoetballen. "Het niveau van zijn veldspel is gewoon zo laag", vertelt de Ier bij Sky Sports. "Met koppen en afwerken is hij een van de beste ter wereld, maar zijn spel was voor zo'n speler heel slecht."

Volgens Keane is er inmiddels sprake van een patroon. "Dit zagen we dit seizoen al wel vaker, en dat moet hij echt gaan verbeteren. Het was vandaag bijna alsof je naar een speler uit de League Two zat te kijken. Hij moet echt gaan werken aan zijn spel. Hij moet een all-rounder gaan worden, maar dat zal hem uiteindelijk ook wel lukken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.