STVV houdt zicht op KAA Gent en Mechelen via winst tegen Westerlo

31 maart - 20:25
14

STVV heeft op Stayen met 2-0 gewonnen van KVC Westerlo. Door de zege van De Kanaries tegen De Kemphanen houdt STVV zicht op KAA Gent en KV Mechelen. Bij STVV wist Jarne Steuckers twee keer te scoren.

KVC Westerlo ging op bezoek bij STVV voor de eerste speelronde van de Europe Play-Offs. In de openingsfase ging het op en neer tussen STVV en Westerlo. Na 7 minuten waren het De Kanaries die via Jarne Steuckers op voorsprong kwamen.

Steuckers wist naar binnen te snijden bij Westerlo en haalde vervolgens uit. De bal ging via de buik van Haspolat en de zij van Tagir in de verste hoek van het doel van Westerlo. Via een gelukje kwam STVV op voorsprong.

Westerlo had duidelijk een tik gekregen na het doelpunt van STVV. STVV was na het doelpunt van Steuckers sterker en bleef druk uitoefenen op De Kemphanen. STVV wist dominant te blijven tot aan de rust en ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Het was Westerlo dat scherp uit de kleedkamer kwam. Westerlo nam het initiatief en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Westerlo wist meerdere kansen bij elkaar te voetballen, maar STVV wist stand te houden.

Westerlo bleef zoeken naar de gelijkmaker en in de 72e minuut werd Lucas Stassin gebracht voor de van Club Brugge-gehuurde Romeo Vermant. Vermant was niet te spreken over zijn wissel en de bank van Westerlo moest het ontgelden.

Westerlo leek steeds dichter bij de gelijkmaker te komen, maar in de 84e minuut gooide Steuckers de wedstrijd op slot. Steuckers wist van dichtbij toe te slaan na een fraaie assist van Fujita.

In de slotfase wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen. Door de zege blijft STVV zicht houden op KAA Gent en KV Mechelen in de Europe Play-Offs.