Vertonghen eerlijk na Anderlecht – Antwerp: “Beslissend moment voor de match”

Vertonghen eerlijk na Anderlecht – Antwerp: “Beslissend moment voor de match”

30 maart - 23:01 Laatste update: 23:03
25

Jan Vertonghen, de kapitein van RSC Anderlecht, blikt terug op de 1-0 zege van Anderlecht. Vertonghen is eerlijk na de match en geeft aan dat de rode kaart van Owen Wijndal misschien beslissend was voor de wedstrijd.

Vertonghen wordt gevraagd of het drie gouden punten zijn voor Anderlecht in de Champions’ Play-Offs. “Ja, dat is het voordeel van tweede worden. Met een thuismatch beginnen. Het was zeker niet super van ons, maar drie punten zetten Antwerp op 9”, geeft Vertonghen aan bij DAZN.

Vertonghen wordt gevraagd of Anderlecht wint door de kopstoot van Owen Wijndal aan Thorgan Hazard. “Antwerpen was voor de rust het betere team. We konden heel moeilijk druk zetten. Inderdaad, dat moment voor rust is belangrijk en misschien wel beslissend voor de wedstrijd”, aldus Vertonghen.

Tot slot wordt Vertonghen gevraagd of het doelpunt van Kyllian Sardella kampioenengeluk was. “Nee, het is belangrijk dat Anderlecht weer in Europa kom. Concurrenten Antwerp en Brugge moeten we achter ons houden. De Europese tickets zijn van levensbelang voor Anderlecht”, besluit Vertonghen.