''Wie is FIFA om Overmars te schorsen om moreel kompas als WK in Saudi-Arabië is''

''Wie is FIFA om Overmars te schorsen om moreel kompas als WK in Saudi-Arabië is''

30 maart - 10:45 Laatste update: 10:54
15

Hans Nijland is ervan overtuigd dat hij een goede optie is voor de positie van bondsvoorzitter bij de KNVB. De oud-directeur van FC Groningen liet zich daarnaast uit over het handelen van de FIFA en de schorsing van Marc Overmars, technisch directeur bij Antwerp FC.

Nijland heeft over bepaalde punten ook een duidelijke mening, die hij niet onder stoelen of banken steekt. Zo ook over de schorsing van Marc Overmars.

Nijland ziet dubbele standaarden bij de FIFA. "Als je ziet dat Overmars, die al gestraft is doordat hij heeft moeten opstappen bij Ajax, een jaar na dato nog even een schorsing voor een jaar aan de broek krijgt van de FIFA, dan denk ik wel, wie is de FIFA om een ander aan te spreken op een moreel kompas, als ze tegelijkertijd een WK in Saoedi-Arabië willen organiseren?'', vertelde Nijland aan De Telegraaf.

Overmars trad in 2022 in dienst bij Royal Antwerp FC. Samen met Mark van Bommel als trainer werd met Antwerp het kampioenschap in de Jupiler Pro League behaald.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.