Saibari over zijn voetbaltoekomst, voorbeeld en interlandloopbaan

Saibari laat zich uit over interlandkeuze en voorbeeld: 'Boussoufa gaf altijd gas'

30 maart om 07:35

Ismael Saibari (ex-KRC Genk en Anderlecht) heeft het nog altijd goed naar zijn zin in Eindhoven. De aanvaller kan zaterdag terugkeren bij PSV na een vervelende blessure. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de Belg over zijn interlandloopbaan, zijn voorbeelden en zijn toekomst.

Saibari koos jaren geleden als jonge speler al voor Marokko in plaats van de Rode Duivels. De aanvaller werd wel benaderd door de toenmalige bondscoach. "Twee jaar terug belde Roberto Martínez, die toen bondscoach van België was. Hij vroeg of ik voor de Rode Duivels wilde spelen. Mijn antwoord was: 'Bedankt voor het aanbod, maar ik zal nooit 100 procent kunnen geven voor België zoals voor Marokko.'"

De 23-jarige PSV’er werd geboren in Spanje en begon daar met voetballen. Na zijn verhuizing naar België ging zijn loopbaan pas echt in de lift, ook na het zien van zijn voetbalvoorbeeld. "In België zag ik Mbark Boussoufa als één van mijn voorbeelden, hij speelde bij Anderlecht en in het Marokkaanse team. Boussoufa was technisch, maar gaf ook altijd gas."

Saibari staat nog tot de zomer van 2028 onder contract bij PSV na een vrij recente verlenging. Dat deed de talentvolle aanvaller niet zo maar, want hij heeft het naar zijn zin bij de toekomstig kampioen van de Eredivisie. "Wat Cristiano Ronaldo doet, tot zijn 39ste doorgaan, dat vind ik prachtig. Ik zie mezelf ook nog zeker vijftien jaar spelen en we vermaken ons in Eindhoven."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.