'KNVB sprak met Driouech over interlandcarrière'

'Nederland wil Marokko te snel af zijn voor mogelijke Tissoudali-concurrent'

29 maart om 23:34

De KNVB heeft met Couhaib Driouech gesproken over een eventuele interlandcarrière voor Nederland. Zo wordt besproken in de Kick Off-podcast van De Telegraaf

De 21-jarige buitenspeler van Excelsior zou een gesprek hebben gehad met directeur topvoetbal Nigel de Jong, zo wordt besproken in de podcast. Driouech speelde tot dusver negen jeugdinterlands voor Marokko, maar speelde nog nooit voor het 'grote' Marokko. Wanneer en waar dat gesprek plaats zou hebben gevonden, wordt niet duidelijk in de podcast. 

Valentijn Driessen haakt snel in en begrijpt niet dat de KNVB met een speler van het kaliber Driouech spreekt over een interlandcarrière. "Dat is een speler van Excelsior. Gaan we nu met spelers van Excelsior praten?" Verweij begrijpt juist wel waarom De Jong met Driouech heeft gesproken. "Over een jaar is hij misschien speler van PSV." Driessen countert razendsnel. "Bankzitter bij PSV dan."

Driouech kwam tot dusver tot 93 wedstrijden in het shirt van Excelsior, waarin hij twaalf keer scoorde en dertien keer aangever was. Afgelopen winter stond de buitenspeler op de radar van Feyenoord en PSV. Tot een overgang kwam het echter niet. Het contract van Driouech loopt tot de zomer van 2025. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.