Vertonghen wijst naar belang Lukaku: “Al moet ik Tielemans ook lof geven”

Vertonghen wijst naar belang Lukaku: “Al moet ik hem ook lof geven”

27 maart om 09:12

De Rode Duivels speelden 2-2 op Wembley. Jan Vertonghen speelde jarenlang in Engeland en stond inde basis tegen Engeland. De Anderlecht-verdediger sprak met Het Nieuwsblad.

Vertonghen zag een zwakke eerste helft. De verdediger gaf ook een penalty weg. “We gaven toen veel te veel kansen weg.We speelden veel te snel de lange bal en durfden niet genoeg kort te passen naar onze centrale middenvelders. Daardoor kwamen we te snel onder druk. We hadden problemen met hun creatieve middenvelder die dan de aanvallers in onze rug lanceerden.”

De ervaren Vertonghen wijst naar het belang van onder meer Romelu Lukaku. “Het is voor ons heel belangrijk dat Lukaku erbij is. Zeker tegen toplanden. Hij kan de bal dan bijhouden en is altijd aanspeelbaar. Al moet ik ook Youri Tielemans lof geven. Youri kreeg kritiek na de Nations League indertijd, maar toonde vandaag dat hij een goeie speler is. Niet alleen door zijn twee doelpunten, maar ook door zijn manier van spelen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.