Engelse media over Rode Duivels: 'Fans willen Lukaku, Tielemans scoort op Wembley'

Engelse media over Rode Duivels: 'Fans willen Lukaku, Tielemans scoort op Wembley'

27 maart - 08:00 Laatste update: 21:46
19

De Rode Duivels speelden gelijk tegen Engeland (2-2). Na afloop stonden de Engelse media natuurlijk bol van de analyses, ook over De Rode Duivels. VoetbalPrimeur.be speurde naar interessante stukken die de Engelsen schreven.

Overblijfselen van de gouden generatie
De Engelsen herinneren zich de twee nederlagen tegen Engeland op het WK van 2018 nog als de dag van gisteren. 'Als de gouden generatie nu meer de oudere generatie is, waren er toch een paar overblijfselen van hun verleden te zien, zoals de overtreding van Jan Vertonghen die Toney in staat stelde de eerste Brentford-speler ooit te worden die voor Engeland scoorde, en de verrukkelijke voorzet van Romelu Lukaku waardoor Tielemans twee keer kon scoren op Wembley, hoewel Bellingham ervoor zorgde dat geen van beide beslissend was', schreef The Independent.

Lukebakio kon het afmaken
De Rode Duivels konden het duel op slot gooien in de blessuretijd. 'Het had in de 92e minuut voorbij moeten zijn toen België tijdens de pauze naar voren schoot en Engeland een fout maakte. Jérémy Doku speelde de laatste pass en daar was Dodi Lukebakio, als invaller, met alleen nog doelman Pickford te verslaan, maar dat lukte de aanvaller niet', schreef The Guardian.

Lukaku naar Stamford Bridge?
De manier waarop Romelu Lukaku de assist gaf aan Youri Tielemans is ook door The Daily Mail niet onopgemerkt gebleven. 'De buitengewone assist van Romelu Lukaku tegen Engeland op dinsdag heeft ertoe geleid dat Chelsea-fans oproepen om de Belg nog een kans te geven op Stamford Bridge. Engeland liet zelfverzekerde tekenen zien om een tweede doelpunt te forceren toen Lukaku de centrale verdediger van Brighton, Lewis Dunk, overmeesterde en Tielemans assisteerde met een nauwkeurige voorzet', schreef The Daily Mail.

Volgende match
De Rode Duivels treden vlak voor het EK aan tegen Montenegro op 5 juni aanstaande om 20:30. Dat duel zal worden gespeeld in het Koning Boudewijnstadion.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.