Janssen (Antwerp) haalt hard uit: 'Reden waarom ik niet in Nederland wil spelen'

Janssen (Antwerp) haalt hard uit: 'Reden waarom ik niet in Nederland wil spelen'

26 maart - 14:55 Laatste update: 17:21
9

Vincent Janssen, de spits van Royal Antwerp FC, maakt gehakt van het medialandschap in Nederland. De spits van The Great Old springt op de bres voor Xavi Simons, die de afgelopen dagen het mikpunt van kritiek is.

Simons, de ploegmaat van Lois Openda bij RB Leipzig, was na het duel met Schotland (4-0) onderwerp van gesprek in diverse praatprogramma's. Janssen vindt dat het talent veel te hard wordt aangepakt. "Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen", foetert hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. De 22-voudig international van Oranje, die na het WK 2022 bedankte voor de nationale ploeg, neemt het op voor Simons. "In Duitsland bij Leipzig speelt hij de pannen van het dak, in de Champions League tegen Real Madrid was hij héél erg goed. Dan heeft hij een slechte wedstrijd met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeken."

Janssen was in Nederland actief voor Almere City en AZ. Via Tottenham Hotspur en een avontuur in Mexico kwam hij bij Antwerp. De spits benadrukt dat hij blij is om in België te spelen, in plaats van in Nederland. "Ik vind het verschrikkelijk. De manier waarop in Nederland spelers door de media respectloos worden behandeld, is een van de redenen waarom ik niet meer terug wil naar Nederland om er te voetballen. Je kunt er geen normale voetbalnabespreking meer hebben. Het is comedy capers geworden, toch?"

Op het afgelopen WK speelde Janssen twee wedstrijden. Na de openingswedstrijd tegen Senegal klonk er kritiek op zijn optreden. "Het irriteert me dat je in Nederland niet op een beschaafde manier een wedstrijd of een speler kunt analyseren. Ik meen dat echt. Waarom is dat nodig? België is wat dat betreft veel respectvoller." Na het toernooi bedankte Janssen voor Oranje.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.