Chief van The Times over de huidige Rode Duivels

Chief van The Times over Rode Duivels: "Team met ruggengraat om trots op te zijn"

26 maart om 14:38
Laatste update: 26 maart om 17:20

Henry Winter, de Chief Football Writer voor The Times, geeft zijn mening over de huidige staat van De Rode Duivels voor de oefeninterland tegen Engeland. De Britse voetbaljournalist vertelt aan Sporza hoe De Rode Duivels door Engeland gezien worden.

Winter geeft zijn persoonlijke analyse over De Rode Duivels. “Als ik naar de Belgische ploeg kijk, zie ik symbolen voor verschillende bevolkingsgroepen, diverse godsdiensten en sterke karakters. Jullie team heeft een sterke ruggengraat om trots op te zijn. Dat jullie 'Gouden Generatie' kwalitatief beter was? Met De Bruyne, Lukaku en Vertonghen blijven er nog steeds sleutelpionnen over én er is nu jong talent”, citeert Sporza Winter.

Winter vertelt verder over het verschil tussen Engeland (ruim 56 miljoen inwoners) en België. “Vergeet niet dat jullie een land zijn met 11 miljoen inwoners, hé. Dat is niet zoveel groter dan Londen. Als je daar een ploeg van zou samenstellen, kom je lang niet aan de kwaliteit van België. Nee, mijn respect - en dat van vele andere Engelsen - is groot voor jullie”, besluit Winter.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.