Vincent Janssen over verlengd verblijf bij Royal Antwerp FC en Mark van Bommel

Janssen twijfelt nog: "Denk inderdaad dat er iets te gebeuren staat bij Antwerp"

26 maart om 10:17

De Champions’ Play-offs komen dichterbij. Vincent Janssen kan alvast niet wachten om met Royal Antwerp FC het beste van zichzelf te geven. Al weet de aanvaller nog niet zeker wat er volgend jaar op de planning staat.

Janssen heeft het naar eigen zeggen erg naar zijn zin bij Antwerp. "Ik heb de ambitie niet meer om op het hoogste niveau te slagen", zegt Janssen bij HLN. "Dan gaat het erover: wil ik voor een subtopper spelen in een ander land of wil ik voor de prijzen spelen met Antwerp? Dan ga ik voor het tweede.”

"Ik ben hier kampioen geworden en ik ga voor het tweede jaar op rij de bekerfinale spelen. Daar doe je het toch voor: prijzen! Het zegt me niks om elke ochtend van plek naar plek te vliegen om in de middenmoot te spelen of om te vechten tegen degradatie", voegt de aanvaller toe. "Ik krijg nog steeds kippenvel als ik terugdenk aan die zondag in Genk."

Toch weet Janssen nog niet zeker wat er volgend jaar op de planning staat. Blijft hij bij Antwerp, of kiest hij toch voor een nieuw avontuur? De rol van Mark van Bommel is hierin niet te onderschatten. "Ik denk inderdaad dat er iets te gebeuren staat, deze zomer, bij Antwerp. Op dit moment weet ik niet wat de trainer van plan is, maar op het einde van het seizoen is dat wel een vraag die ik hem wil stellen", aldus Janssen.

De beslissing van van Bommel zou een grote invloed kunnen hebben op de keuze van Janssen. "Elk jaar komt het gesprek met mijn agent die me informeert over de interesse van clubs. Vorig seizoen heb ik meteen aangegeven: 'Neen. Klaar. Ik wil met Antwerp Champions League spelen.' Dit seizoen komt dat gesprek er weer. We zien wel hoe alles dan op tafel ligt", besluit Janssen. 

Royal Antwerp FC gaat op zaterdag 30 maart op bezoek bij huidige tweede in de stand, RSC Anderlecht. De Brusselaars hebben nog steeds een voorsprong van zes punten op The Great Old

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.