''Grenscontroles aan Duitse grenzen tijdens EK om criminelen te weren''

''Grenscontroles aan Duitse grenzen tijdens EK om criminelen te weren''

26 maart - 07:35
2

Duitsland gaat tijdelijke grenscontroles uitvoeren tijdens het EK. Zo hoopt de minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser, gewelddadige criminelen te weren in de aanloop naar en tijdens het Europese voetbaltoernooi.

Faeser wil het zekere voor het onzekere nemen na de terroristische aanslag in Moskou en de dreiging van terroristische groeperingen in Duitsland. ''We zullen tijdens het toernooi tijdelijke grenscontroles uitvoeren aan alle Duitse grenzen om te voorkomen dat mogelijke gewelddadige criminelen het land binnenkomen'', vertelde Faeser aan het Duitse Rheinische Post.

Het is een veelomvattend plan in samenwerking met de politie. ''Dit gaat over de reisroutes van de nationale teams, gasten en fans. Het gaat om de veiligheid in het stadion en de fanzones''

Daarnaast is er een beveiligingsconcept dat varieert van gerichte toegangscontroles tot het inzetten van drones. ''Maar we moeten een terroristische aanslag ook niet aanmoedigen. Dat zou de terroristen alleen maar ten goede komen'', zei vice-voorzitter van het GdP, Alexander Poitz.

De Rode Duivels spelen de eerste EK-match op 17 juni aanstaande tegen Slowakije.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.