“Dicht bij Euro 24 van Rode Duivels, nu wil ik graag een duidelijk systeem zien

“Dicht bij Euro 24 van Rode Duivels, nu wil ik graag een duidelijk systeem zien"

25 maart - 10:30
4

In Complètement Foot werd de prestatie van de Rode Duivels in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland grondig geanalyseerd. Pieter-Jan Calcoen, journalist van Het Nieuwsblad, deelde zijn teleurstelling over de wedstrijd en de aanpak van bondscoach Tedesco.

"Ik denk dat Tedesco het te hard probeerde”, aldus Calcoen. “Hij heeft er niets van geleerd, behalve dat hij dat in de toekomst niet meer moet doen." Calcoen merkte op dat Tedesco tactieken testte die mogelijk niet gebruikt zullen worden in de toekomst, zoals het spelen met een 4-4-2 opstelling en het gebruik van 3 spelers om het spel op te bouwen.

De visie van Calcoen werd ondersteund door Complètement Foot analist Nordin Jbari, die benadrukte dat met het EK voor de deur, er behoefte is aan een duidelijke structuur en systeem voor het team. "Nu we zo dicht bij een groot toernooi zijn, wil ik graag een structuur zien, een duidelijk systeem. Het systeem moet duidelijk zijn, zodat als een belangrijke speler geblesseerd raakt, de vervangers weten wat ze moeten doen."

Journalist Guillaume Gautier voegde toe dat vriendschappelijke wedstrijden voor het nationale team belangrijk zijn en dat er behoefte is aan meer consistentie en duidelijkheid in de aanpak van Tedesco. "Het is niet duidelijk waar we naartoe gaan, want er zijn veel veranderingen van wedstrijd tot wedstrijd."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.