Keeperskeuze Koeman voor EK gekend? 'Verbruggen gaat onder de lat staan'

Keeperskeuze Koeman voor EK gekend? 'Verbruggen gaat onder de lat staan'

25 maart - 08:46
1

Mark Flekken stond in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Schotland (4-0) onder de lat bij Oranje en hoewel de doelman van Brentford zich van zijn goede kant liet zien, meent Jeroen Stekelenburg in Studio Voetbal dat Flekken zich niet op hoeft te maken voor een vaste basisplaats. Ex-Anderlecht-doelman Bart Verbruggen wordt naar voren geschoven.

"Ik heb alle persmomenten met Koeman de afgelopen weken meegemaakt. Ergens zei Koeman dat hij in zijn hoofd wel heeft zitten wie de eerste doelman gaat zijn op het EK. En dat wordt Bart Verbruggen", zo stelt Stekelenburg, die denkt dat Koeman Flekken de kans bood om zich te herstellen van een mindere interland tegen Ierland. "Flekken was in zijn laatste interland heel ongelukkig. Als je hem meeneemt naar het EK en hij moet opeens invallen, dan zou die wedstrijd tegen Ierland de laatste smaak zijn die Flekken aan het Nederlands elftal overgehouden zou hebben. In denk dat je zijn basisplaats van afgelopen vrijdag in dat licht moet zien."

"Tegen Duitsland gaat Koeman met Verbruggen spelen en ik heb het idee dat dat zijn eerste keus gaat zijn, omdat Bijlow niet beschikbaar is", gaat Stekelenburg verder. "Ze hebben vertrouwen in Bart Verbruggen en die heeft het ook gewoon goed gedaan in de wedstrijden die hij heeft gespeeld." Rafael van der Vaart rekent er niet op dat Koeman al een definitieve keuze heeft gemaakt. "Ik denk dat de strijd wat betreft de keepers nog wel open is, zeker na deze wedstrijd."

Pierre van Hooijdonk vermoedt juist dat Flekken zijn visitekaartje heeft afgegeven tegen Schotland. "Ik denk dat Koeman al wel een keuze heeft gemaakt. Ik denk dat dit voor Flekken een heel belangrijke wedstrijd was, waarin hij nog één keer de kans kreeg om voor het EK zijn visitekaartje af te geven en een plek in de selectie af te dwingen. En dat is gelukt, denk ik."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.