De Coninck: “Vermeeren doet me een beetje denken aan De Ketelaere bij Milan”

De Coninck: “Vermeeren doet me een beetje denken aan De Ketelaere bij Milan”

24 maart - 23:23
5

Wim De Coninck zag De Rode Duivels met 0-0 gelijkspelen tegen Ierland. De analist uitte zich zeer kritisch over de basisopstelling van De Rode Duivels. Volgens De Coninck was het geen cadeau van bondscoach Domenico Tedesco om spelers op te stellen met weinig speeltijd bij hun clubs.

De Coninck geeft aan dat het opstellen van spelers met weinig minuten bij hun clubs niet het gewenste effect brengt bij De Rode Duivels. Volgens De Coninck heeft dit juist een negatieve invloed op het vertrouwen van onder meer Arthur Vermeeren, Aster Vranckx en Olivier Deman. Volgens De Coninck verlamde het eerder dan dat het motiveerde.

“Neem bijvoorbeeld Vermeeren. Tegen Barcelona speelde hij met Antwerp een ongelofelijke match. Daar zie ik nu niéts meer van terug. Hij doet me zelfs een beetje denken aan Charles De Ketelaere in zijn eerste jaar bij Milan”, deelt De Coninck via Sporza.

De Coninck geeft aan dat de basisplaatsen geen cadeau zijn voor deze spelers bij De Rode Duivels. “Oké als je een stuk of 2 jongens inpast in een ploeg met titularissen, maar nu waren er te veel zoekende spelers zonder ritme. Dan is het lastig om te laten zien wat je kunt. Zeker tegen een ploeg die speelt met het mes tussen de tanden”, besluit De Coninck.