Fan ontvangt stadionverbod na opsteken van middelvinger tijdens duel

Fan ontvangt stadionverbod na opsteken van middelvinger tijdens duel

23 maart - 22:40
11

In Japan is een fan zwaar gestraft vanwege een op het oog onschuldig lijkend gebaar. Een supporter van Omiya Ardija mag voor onbepaalde tijd het stadion niet in omdat hij zijn middelvinger opstak. 

In het duel tussen Omiya Ardija en Nara Club stak de fan zijn middelvinger op tijdens het duel en daar is de club niet van gediend. De derdedivisionist van Japan kwam zelfs met een statement na het 'incident'. 'We willen iedereen die het stadion bezoekt, vragen om zich respectvol te gedragen en te handelen. Iedereen moet zich aan de kijkregels houden, zodat alle supporters veilig de wedstrijd kunnen bekijken', aldus Omiya Ardija.

De club hoopt met het statement een 'veilig stadion' te kunnen bewerkstelligen. Op sportief vlak heeft de club in ieder geval weinig te klagen: Omiya Ardija staat bovenaan het klassement met dertien punten uit de eerste vijf wedstrijden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.