Ophouden met zeuren over Witsel, Alderweireld heeft wel nog toekomst bij Belgen

"Ophouden met zeuren over Witsel, Alderweireld heeft wel nog toekomst bij Belgen"

23 maart - 15:36 Laatste update: 15:44
1

Naar aanloop van de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland heeft Phillipe Albert zich uitgelaten over een steeds terugkerend debat in de Belgische media. Hij besprak de kwestie of bondscoach Domenico Tedesco Axel Witsel en Toby Alderweireld terug bij de selectie moet halen voor het EK.

Eerst en vooral haalde Albert aan dat hij moet lachen als hij ziet hoe het debat over Alderweireld en Witsel compleet veranderd is. “Voor het WK in Qatar vond iedereen dat Witsel het spel teveel vertraagde en Alderweireld te traag was geworden”, vertelde de ex-Rode Duivel aan Le Soir.

Over Witsel denkt Albert dat het debat definief gesloten kan worden. Dit vindt hij omdat Atletico Madrid ten eerste in een driemansdefensie speelt, wat toch anders is dan een viermansdefensie waarin ze bij de Rode Duivels spelen. Daarnaast vindt hij ook dat we moeten ophouden met zeuren, omdat Witsel zelf heeft aangegeven dat zijn tijd als international voorbij is.

Over Alderweireld is Albert genuanceerder: “Ten eerste omdat hij zelf de deur nog niet volledig heeft dichtgedaan en ten tweede omdat Vertonghen op een tornooi de prijs kan betalen voor de opeenstapeling van wedstrijden, door bijvoorbeeld geblesseerd te geraken.” Albert is van mening dat in dat scenario de defensie van de Rode Duivels nood hebben aan een ervaren speler naast Faes, Debast of De Winter. De analist ziet in Alderweireld dan ook de perfecte kandidaat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.