Contractverlenging van Tedesco bij de Rode Duivels: “Gemotiveerd voor EK”

Contractverlenging van Tedesco bij de Rode Duivels: “Gemotiveerd voor EK”

23 maart - 11:43

De nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond gaat in gesprek met Het Belang Van Limburg. Piet Vandendriessche geeft uitleg bij de contractverlenging van bondscoach Rode Duivels, Domenico Tedesco.

De CEO benadrukte de vlotte onderhandelingen en de wederzijdse tevredenheid. "Dat was de tweede grote werf op mijn bord na de arbitrage. We zijn vrij vlot tot een akkoord gekomen”, klinkt het bij Vandendriessche. 

“Hij is hier graag en wij werken graag met hem. Hij heeft zich zonder nederlaag gekwalificeerd voor het EK, heeft de ploeg vernieuwd en werkt zeer professioneel samen met zijn staf”, klinkt de CEO tevreden. 

De beslissing om Tedesco's contract voorafgaand aan zijn eerste toernooiwedstrijd te verlengen, werd ook toegelicht. "Omdat we met een gemotiveerde Tedesco aan het EK willen beginnen”, aldus Vandendriessche. “We willen geen coach die zich moet bezighouden met de vraag wat er na het EK komt. We willen op langere termijn door met hem. Hij heeft heel veel jonge spelers opgeroepen die nog gaan groeien."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.