Tavolieri ziet nóg ontslag op til: 'Ook Irlès zit al weer op de wip bij RWDM'

Tavolieri ziet nóg ontslag op til: 'Ook Irlès zit al weer op de wip bij RWDM'

22 maart - 16:46
6

De Jupiler Pro League lijkt haar record aantal trainerswissels te zullen verbreken. De afgelopen week veranderden liefst vier clubs van coach, vooral onderaan het klassement. Volgens Sacha Tavolieri kan daar in de komende uren zomaar een vijfde bovenop komen, want ook in Molenbeek rommelt het weer.

Enerzijds is dat geen verrassing, aangezien er eigenlijk al sinds de voorbereiding tramalant is bij RWDM. De laatste maanden zijn de resultaten ook simpelweg dramatisch. Op 16 december boekte de promovendus haar laatste zege, een 3-0 tegen Sint-Truiden. Na Nieuwjaar verschenen er welgeteld twee extra puntjes op de teller, verspreid over tien wedstrijden.

Geen al te flinke beurt dus, waardoor trainer Bruno Irlès in het vizier komt. Opvallend: de Fransman is pas sinds midden februari in dienst in het Edmond Machtensstadion, waar hij Claudio Caçapa opvolgde. Tavolieri meent dat de recente ingrepen van enkele degradatieconcurrenten ook het bestuur van RWDM wakker hebben gemaakt. Sporting Charleroi zette Felice Mazzu op straat en trok Rik De Mil aan, terwijl Florian Kohfeldt zelf de stekker eruit trok bij KAS Eupen.