'Barça wil Onana via miljoenendeal'

'Barça stuurt aan op miljoenendeal met Everton om Onana in te lijven'

22 maart om 16:17

FC Barcelona heeft Amadou Onana nadrukkelijk in het oog. De 22-jarige Rode Duivel van Everton FC moet echter zestig miljoen euro kosten, waardoor de Catalanen proberen The Toffees te overtuigen met een ruildeal.

'Everton bekijkt de 'kaarten' van Barça om Onana goedkoper te maken', kopt SPORTThe Toffees zijn zich bewust van de belangstelling van Barcelona en zitten hoog in de boom voor onze landgenoot, die nog tot de zomer van 2027 in Liverpool vastligt. Door de financieel noodlijdende situatie in Catalonië kan Barça geen zestig miljoen euro ophoesten. Om die reden wordt er naar een creatieve oplossing gezocht.

Hoewel Everton naar verluidt de volle zestig miljoen euro wil ontvangen van een geïnteresseerde club, wil Barça een speler in ruil aanbieden om de som te verlagen. Vier spelers zouden in aanmerking komen voor een transfer naar Everton, zodat Onana de omgekeerde weg kan bewandelen: Clement Lenglet, Sergiño Dest, Ansu Fati en Fermín López.

Van Fati en López is het onaannemelijk dat ze aan Everton verkocht gaan worden, klinkt het. Eerstgenoemde komt in aanmerking voor een nieuwe verhuurperiode, terwijl López moet slagen in Catalonië. Dest geniet naar verluidt interesse van veel clubs.