Nederlanders geloven volop in EK-titel: Er liggen mogelijkheden voor ons

Nederlanders geloven volop in EK-titel: "Er liggen mogelijkheden voor ons"

24 maart - 14:08
11

Matthijs de Ligt heeft er vertrouwen in dat het Nederlands elftal hoge ogen kan gooien op het EK van aankomende zomer. De verdediger gelooft in de kwaliteiten van de Oranje-selectie, maar hij weet ook dat Nederland niet dé favoriet zal zijn.

"Ik denk dat wij een heel goed team hebben", begint De Ligt in gesprek met Voetbal International. Hij weet dat Nederland qua individuele spelers niet het beste team heeft van Europa. "Maar als je kijkt naar ons elftal, dan zijn we goed uitgebalanceerd. We hebben aanvallers, waar je als verdediger niet graag tegen speelt. Dat kan ik met mijn ervaring als verdediger zeggen. Met onze snelheid, kracht en wendbaarheid voorin hebben we echt wapens."

Het Nederlands elftal zal niet naar het EK gaan als topfavoriet, maar dit maakt voor De Ligt geen verschil. "Als wij vertrouwen in onszelf hebben, denk ik echt dat we ver kunnen komen", aldus de verdediger. "De laatste Europees kampioen, Italië in 2021, werd vooraf ook niet beschouwd als de grote favoriet. In 2016 gold hetzelfde voor Portugal. Dat sterkt mij in mijn gedachten", geeft hij aan.

Volgens hem moet heel Oranje ook gaan geloven in die titel. "Er liggen mogelijkheden en voor ons is het als spelers zaak om erin te gaan geloven, dat wij voor niemand bang hoeven te zijn. En dat wij van iedereen kunnen winnen als we compact en intelligent spelen. De volgende stap is dat wij dat gaan beseffen met zijn allen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.