Enkel Oekraïne met dank aan Yaremchuk en IJsland blijven over voor België

21 maart - 22:36
16

De Rode Duivels kennen al twee van hun drie tegenstanders op het EK in Duitsland. De derde tegenstander komt uit de Play-Offs. Donderdag stonden de halve finales van de Play-Offs op het programma. Daarin wisten Oekraïne en IJsland te winnen.

League A
Polen - Estland 5-1
Polen had in eigen huis geen kind aan Estland en won met liefst 5-1. Przemyslaw Frankowski, Piotr Zielinski, Jakub Piotrowski, Karol Mets (eigen doelpunt) en Sebastian Szymanski maakten de Poolse goals.

Wales - Finland 4-1
In het Cardiff City Stadium was Wales met eveneens overtuigende cijfers te sterk voor Finland. David Brooks, Neco Williams, Brennan Johnson en Daniel James scoorden voor Wales.

League B
Bosnië - Oekraïne 1-2
Voor de rust werd er niet gescoord. Na de pauze kwam Bosnië op voorsprong via een eigen doelpunt van Matvienko. In het slot van de partij stal Yaremchuk de show. Met een doelpunt en een assist op Dovbyk deed de huurling van Club Brugge de match kantelen. Daarna hield Oekraïne in het slot - inclusief tien minuten extra tijd - stand.

Israël - IJsland 1-4
Met een strafschop opende Zahavi na een halfuur de score, maar nog voor de rust stond IJsland op voorsprong via Gudmundsson Traustason . In de tweede helft zat het Israël niet mee. Eerst kreeg Revivo rood. Daarna miste Zahavi zijn tweede penalty van de avond. Gudmundsson werd uiteindelijk de held van de IJslanders. Hij scoorde immers nog twee keer, 1-4.

League C
Georgië - Luxemburg 2-0
Griekenland - Kazachstan 5-0

Op 26 maart staan de finales op het programma. Dan kennen we de laatste drie deelnemers aan het EK in Duitsland. België krijgt op het EK na Slowakije en Roemenië dus ook Oekraïne of IJsland tegenover zich.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.